Ne nasjedajte na lažne SMS-poruke Kozma i Lidla!

U posljednje vrijeme Hrvatskom kruže lažne SMS-poruke u kojem Lidl i Kozmo nagrađuju svoje kupce s bonom od 300, odnosno 400 kuna. Naime, Lidl je kao i Kozmo objavio na svojoj službenoj Facebook-stranici kako kruže lažne poruke kojima se pokušava prevariti građane.

– Čestitamo! Osvojili ste poklon bon od 400 kuna. Za preuzimanje nagrade pošaljite sms sadržaja “TXT KOZMO” na broj 88208. Vaš Kozmo – glasi poruka koja se šalje u ime Kozma. Ista je poruka i za Lidl, ali samo s “bonom od 300 kuna”.

Nastavak ispod oglasa

– Obavještavamo Vas kako postoji mogućnost da na svoj mobilni aparat ili sličan telekomunikacijski uređaj zaprimite zavaravajuću poruku u kojoj se navodi da ste dobitnik “LIDL” poklon bona u vrijednosti od 300 kuna, a kako biste isti realizirali potrebno je poslati SMS poruku sljedećeg sadržaja: “TXT LIDL” na brojeve 88208 ili 88108. Želimo Vas informirati kako spomenute SMS poruke ne stoje ni u kakvoj vezi s trgovačkim društvom Lidl Hrvatska, niti su dio marketinških aktivnosti tvrtke. Riječ je o zloupotrebi zaštićenog naziva “LIDL” – objavio je Lidl na svojoj Facebook-stranici.

L.O.