Ne prestaju radovi na streljani u Vukšiću

Unatoč datumu na kalndaru lovci s područja Gospića i Perušića su i ovih dana aktivni. Naime, ne prestaju radovi na uređivanju strelišta Županijskog lovačkog saveza na lokalitetu Gujina kod Vukšića. Jedan od lovaca-entuzijasta koji sudjeluju u ovome projektu svakako je Bertil Borčić-Bećo iz Vukšića.

-Ovih dana se na strelište navozi zemlja koju ćemo uskoro razvući po glavnini strelišta. Na glavnom objektu je već postavljen krov, stolarija, žljebovi… Strelište bi svakako moglo biti stavljeno u funkciju tijekom ove godine, a sve ovisi o količini sredstava, ustvrdio je Borčić.

Nastavak ispod oglasa

Zbog blizine kuća prekinulo se s korištenjem lovačkog strelišta Jasikovac pa se lovci još uvijek snalaze kako mogu. Otvaranjem strelišta u Gujini dobit će se uređeno i opremljeno strelište za lovačko naoružanje, dok bi se u tamošnjem betonskom tunelu izgradilo strelište za gađanje iz pištolja i revolvera.

Ovaj je lokalitet do početka Domovinskog rata bio poligon tvornice „Marko Orešković“ na kojemu su se iskušavale mine i topnička zrna, dio proizvodnog asortimana MOL-a.

L. O.