Ante Franić po ko zna koji put ponovno je uhvaćen u lažima koje sebi ne bi smio dopustiti. Nije teško provjeriti istinitost Franićevih tvrdnji, te lako dokazati da su to bezočne laži. Naime, nazvali smo, potpredsjednicu Antikorupcijskog povjerenstva Katarinu Milković da nam objasni stav Antikorupcijskog vijeća da župan Milan Kolić otkrivanjem moguće zlouporabe položaja zapravo štiti korupciju kako je to rekao Ante Franić.

Potpredsjednica antikorupcijskog vijeća: “Zgrožena sam Franićevim insinuacijama. Čestitamo županu Koliću“

U telefonskom razgovoru Milković nam je rekla kako Franić nikako ne saziva Antikorupcijsko vijeće i da pokušava podmetnuti vijeću onaj dio posla za koje ono nije nadležno.
– Zatražit ću od Franića da napokon sazove Povjerenstvo. Mi radimo na preventivi, a ne na politikanstvu. Svakako ja osobno, i kolege s kojima sam razgovarala, čestitamo županu Milanu Koliću na potezima koje je povukao, što je pokazatelj da odlično radi posao, rekla nam je Katarina Milković.

Može li Ante Franić nakon što je uhvaćen u laži biti na čelu povjerenstva?

Ovo je očito samo dio laži s kojima je Ante Franić htio započeti predizbornu kampanju za župana. Teško je shvatljivo zašto, jer je upravo takav vid kampanje doživio fijasko na zadnjim parlamentarnim izborima. Sjetimo se samo takvih insinuacija i laži popularnog Ćire potpomognutog portalom „Slobodna laž“. Nesumnjivo da je Franić otvorio sebi bokove jer mnogi u Gospiću puno pričaju o njegovim nečasnim, a može biti i kriminalnim radnjama. Pitanje je zašto i da li u njegovu korist idu netočni napisi na jednom portalu na kojem je objavljena netočna informacija o sastanku Ličko-senjskoj županiji koji se nije dogodio. Mnogi se pitaju, kako osoba koja je uhvaćena u laži može biti na čelu Antikorupcijskog vijeća?

L.O.