NE ukidanju HTV dopisništvu u Gospiću

Što će nam još odrezati, od kud će nas još izbaciti, sve su češća pitanja s kojima se susrećemo gledajući kako našu županiju sve više marginaliziraju i stavljaju po strani. Najnoviji u nizu udara na Ličko senjsku županiju je i najavljeno ukidanje HTV dopisništva u Gospiću koje se našlo na listi za odstrel gospodina Radmana i njegovog megalomanskog aparata na Prisavlju. Krajnje je samotno da će navodno ugasiti HTV  dopisništvo u Gospiću, koje po nekim podacima djeluje od 1967. godine. Ako se uzme u obzir da je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman odlučio ukinuti 11 HRT-ovih dopisništva među kojima je i Gospić, te da bi tim rezom u pitanje došao gubitak posla za 51 zaposlenika na HRT-a, neke stvari očito nisu u redu.

Mnogima je odavno poznato da je za Gorana Radmana  Hrvatska ono što se smjestilo oko Zagreba i Splita, a kad je dolazio na takozvanu javnu televiziju bilo je posve jasno što se takvoj televiziji, kojoj je on na čelu, a koju “prisilno” financira hrvatska sirotinja sprema, jer foteljaši s Prisavlja ovakvu nakaradnu Radmanovu odluku zovu rekonstrukcijom, iako se zapravo radi o krajnje upitno opravdanoj odluci, jer moglo bi se reći da prisilno, tkz. javnoj televiziji godišnje plaćamo milijune kuna na što se nadovezuje pitanje kako onda ta televizija duguje skoro 300 ili 400 milijuna kuna?!

Nastavak ispod oglasa

Kako nam je rekao župan ličko-senjski Milan Kolić trošak HRT-a godišnje za potrebe Ličko senjske županije je oko 500 tisuća kuna, no zato ista ta HRT ubere godišnje 20 milijuna kuna pretplate tako da je nerealno ukidanje dopisništva kako u Gospiću tako i u ostalim županijama, što je uostalom stav svih župana koji su donijeli takav zaključak na sastanku koji je nedavno održan o toj temi.

“ Odluka HRT-a o gašenju dopisništava među kojima je i dopisništvo Gospić navodno zbog racionalizacije poslovanja ni u kojem slučaju nije prihvatljiva  jer je HRT javni servis, a s obzirom na veličinu Ličko-senjske županije, prostorno najveće, mišljenja sam u stvari da bi za pokrivanje ovog područja trebale dvije ekipe, te da ne budemo zastupljeni odlukama onih koji sjede u foteljama i da Ličko-senjska županija bude zanimljiva samo kad je u pitanju crna kronika. Tom racionalizacijom Ličko-senjska županija bit će još više zakinuta u medijskom prostoru, jer zaista se ima što objaviti”- kaže župan Milan Kolić.

Kako je u planu tkz. restrukturiranje, nakon što se provede postupak gašenja, raspisat će se novi natječaj za novinara, snimatelja i montažera, sve u jednoj osobi, pa mnoge zanima kako će jedna osoba moći sve objediniti i na istom mjestu biti kad su u pitanju zbivanja na nekoliko lokacija u isto vrijeme.

Kako je rekao župan Milan Kolić, mogućim gašenjem dopisništva u Gospiću zapravo vraćamo se nekoliko koraka unatrag, i neminovno bi se dogodila još veća medijska zagušenost nacionalne televizije prema zbivanjima u Ličko senjskoj županiji u kojoj se zaista uvijek nešto događa, počevši od gospodarskih, društvenih i sportskih tema pa i do onih političkog sadržaja.

D.P.