Ove subote, 26. lipnja, s početkom u 17 sati na lokalitetu Ćojluk na rijeci Lici održat će se tradicionalna 18. Veslačka regata u organizaciji Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić. Uz potporu Turističke zajednice Općine Perušić i Općine Perušić natjecatelji će moći odmjeriti svoje veslačko umijeće u nekoliko kategorija, o čemu nam je više rekao predsjednik kluba Mile Jurišić.
-Natjecanja se održavaju za kanu dvosjed i kanu četverosjed. Biti će to ponovno jedna divna prilika za druženje i uživanje u prirodnim ljepotama rijeke Like! Do sada imamo desetak prijavljenih posada. Za ljubitelje planinarenja, istog dana organiziran je Ljetni pohod na Metlaču s polaskom u 9 sati ispred crkve Sv. Nikole u Kaluđerovcu.
Za sve sudionike regate i sudionike Pohoda na Metlaču osigurana je hrana i piće. Jedino što mogu poručiti svima: Pridružite se veslanju ili planinarenju, uživajte u ljetnim aktivnostima! Ukoliko ipak niste veliki avanturist, jednostavno povedite obitelj i podržite natjecatelje, poručio je predsjednik Oprvog veslačkog kluba Perušić Mile Jurišić-Rus.
Manifestacija će se održati u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje širenja bolesti COVID 19.

M. S.