Stranka LiPO večeras se oglasila priopćenjem na medijski istup Marijana Kustića. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Očito ne prestaju bjesomučni napadi na predsjednika naše stranke Darka Milinovića, najprije od onih koju su promijenili više političkih opcija, a sada od slučajnoga stanovnika Ličko-senjske županije, od onoga kojemu je Ličko-senjska županija usputna stanica.

Već kad se slučajni stanovnik Ličko-senjske županije spušta na osobnu razinu, red je da mu i odgovorimo.

Razumljiv je strah zbog toga što će jedan od uzroka gubitka izbora Ernesta Petrya biti upravo on, koji je svojim radom srozao ugled HDZ-a na zadnjim izborima na samo 35%, sa nekada moćnih 55 – 60%.

To se desilo iz jednostavnog razloga što su mu HDZ, a i Ličko-senjska županija, na zadnjem mjestu.

NE ZANIMA GA NI HDZ NI LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Kada nije u Dubaiju, Barceloni, Dohi, Madridu, Parizu ili drugim europskim i svjetskim metropolama, tada povremeno navrati u Ličko-senjsku županiju.

Očito da sa većom plaćom i od samog premijera nema motiva sagledati probleme koji tište građane ove županije. Jasno je, teško je to vidjeti iz Dubaija i ostalih metropola.

Ne zabrinjava ga loš rejting ili gubitak izbora, a još manje hoće li ostati bez funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu, jer kako doznajemo, ukoliko mu raskinu ugovor, dobit će odštetu koju prosječni čovjek ne može ni zamisliti.

Razumijemo njegovu zabrinutost jer porazom na ovim nadolazećim lokalnim izborima njegova politička karijera bit će završena, što priželjkuju i mnogi HDZ-ovci.

Pogotovo nije korektno na osobnoj razini prozivati Milinovića jer sve svoje dužnosti koje danas obavlja može zahvaliti upravo njemu.

Ne čudi nas to, budući je, kada mu je trebalo, iskoristio osobnu tragediju Branislava Šutića (automobilska nesreća), kako bi u posljednjim trenucima 2016. godine umjesto njega ušao na listu za Sabor. To isto učinio mu je i 2020 godine. Postavlja se logično pitanje – što drugo očekivati od takvog čovjeka?

Glavni tajnik stranke LiPO

Alen Zorić