Nedaleko od Gospića sinoć poginuo vozač

Kako smo već javljali u naselju Vukšić dogodila se sinoć u 21,40 sati teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Izravno su se sudarili osobni automobil marke Golf gospićke registracijske oznake i osobni automobil marke Peugeot također gospićke registracijske oznake. Nesreća se dogodila kada je 22-godiđšnjak s područja Lovinca upravljao vozilo pod utjecajem alkohola (1,10 g/kg) osobnim automobilom vozeći se iz smjera Perušića u smjeru Gospića i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku i udario u prednji dio automobila koji se kretao iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak iz Gospića.

Uslijed zadobivenih ozljeda 26-godišnjak je preminuo na mjestu događaja, dok je 22-godišnjak teško ozlijeđen, te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

U subotu, 1. listopada 2022. godine u 13,30 sati na dionici državne ceste broj 25, u mjestu Šušanj, dogodila se prometna nesreća kada je 50-godišnji njemački državljanin upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Gospića i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad motociklom, pao s motociklom na kolnik i udario u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnji francuski državljanin. U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

L.O.