Izbori za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Otočca održat će se u nedjelju, 9. prosinca. Povjerenstvo za izbor članova Vijeća mjesnih odbora na području Grada Otočca objavilo je kandidacijske liste  i izborna mjesta u svih 17 mjesnih odbora na tome području, na 20 biračkih mjesta. Izbori će se održati u vremenu od 10 do 17 sati.

Nakon totalnog organizacijskog i nedemokratskog debakla u postupcima na zadnjim unutar stranačkim izborima za predsjednika ŽO HDZ-a i Mladeži HDZ-a grada Gospića sve su intenzivniji izrazi nezadovoljstva dijela članova ove nekada respektabilne stranke. Kao nekadašnji suport demokracije HDZ-e se danas u Ličko-senjskoj županiji ne može više pohvaliti da ima intenciju sveobuhvatnog okupljanja članstva. Situaciju u Otočcu donekle zamagljuju  sve glasnije sumnje u rejting tamošnjeg vodstva te stranke kojega se sumnjiči za niz propusta u radu, stranačkog nepotizma, sumnjive ratne i životne biografije. Istodobno, sve se više kao favoriti ističu nestranački kandidati sa lista Grupe građana. Ostaje otvoreno pitanje hoće li u slučaju loših izbornih rezultata aktualno vodstvo stranke dati neopozive ostavke na stranačke fuknkcije? Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog moralnih stajališta.

Već smo se u jednom ranije objavljenom tekstu otvoreno zapitali hoće li se HDZ u Otočcu održati na relativno visokim političkim pozicijama ili mu slijedi krah kakvoga je ova stranka nedavno doživjela na sličnim izborima u općini Plitvička Jezera?!?

L.O.