Neka Brinje blista!

Ocjenjujući  kvalitetu života neke sredine komunalna poduzeća uvijek se nanovo pojavljuju kao nezaobilazna teme. Tako je i na području općine Brinje. Tamošnje Komunalno društvo Brinje zadnjih se godina ekipiralo i opremilo kako bi zadovoljilo sve strože standarde djelatnosti koje obavljaju. Direktorica Josipa Pavlović ističe kako je društvo osnovano 2014. godine, a trenutno upošljava 14 djelatnika.


-Obim poslova koje obavljamo je vrlo širok. Najvažnije je zbrinjavanje komunalnog otpada. Već su pokrenute aktivnosti za građevinsku dozvolu za izgradnju reciklažnog dvorišta.  Osim toga naše društvo vrši i pogrebne usluge, pri čemu skrbimo o čak 18 groblja na ovome području, na površini od 350 km2. Komunalni otpad u najvećem broju slučajeva zbrinjavamo po principu „od praga do praga“. Preko Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu prirode dobili smo mogućnost elektronskog praćenja sakupljanja otpada. Naše društvo je u 100-postotnom vlasništvu Općine Brinje i da nema našeg  korektnog odnosa, mi kao društvo ne bi mogli opstati. Naši zaposlenici kvalitetno rade svoj posao i treba istaknuti da smo vrlo čista sredina, što svakako valja zahvaliti našim građanima, ističe direktorica Josipa. Komunalno društvo Brinje će se prijaviti na Mjeru 7 kako bi izvršilo rekonstrukciju i uređenje najvećeg groblja u samome Brinju, za što će trebati 1,7 milijuna kuna. Direktorica opetovano ističe kako su zalaganjem i razumijevanjem Općine Brinje nabavljeni novi kamioni za sakupljanje otpada, a ova jedinica lokalne samouprave revno ih prati pri rješavanju brojnih detalja vezanih uz komunalnu djelatnost. A problemi?

Nastavak ispod oglasa

-Nedostaje nam zaposlenika, najmanje 3-4 jer nam npr. dvije djelatnice u  upravi rade po pola radnog vremena. Opet ću naglasiti kako nam je Općina Brinje najveći suport u radu. Dobro se razumijemo  i pomažemo u granicama mogućnosti koje su često financijske naravi, rekla nam je Josipa Pavlović. Josipa je na zadnjim lokalnim izborima bila  na listi HDZ-a, a načelnik Općine Zlatko Fumić je iz redova HSS-a. Čini se kako je zalaganje za opće dobro na ovim prostorima neutraliziralo bilo kakve političke animozitete.

L.O.