Nema dokaza? Još nisu pronašli nož kojim je ubijena Sara (14)

Ivana Čude (27) još uvijek nije objasnila zašto je prošlog četvrtka oko 7 sati, kad je u sobi na velebitskom imanju njezina oca ubijena njezina sestrična Sara Čirjak (14), naprasno pobjegla u Zaton Obrovački.

Kako piše 24sata, njezina odvjetnica Vlasta Jurašin žalila se na rješenje suca istrage o njezinu jednomjesečnom zadržavanju u istražnom zatvoru u Karlovcu.

– Obrana smatra kako nema osnova da je drže u pritvoru, žalbu na njezino zadržavanje predala sam u ponedjeljak i u roku tri dana znat ćemo odluku. Uvidom u spis jasno je kako nema osnovane sumnje da je ona počinila kazneno djelo za koje je sumnjiče, pa samim time nije joj mjesto u pritvoru. U ovom trenutku Državno odvjetništvo nema niti jedan materijalni trag koji bi osumnjičenu povezivao s tim kaznenim djelom, nemaju niti oružje kojim je djelo izvršeno. Sumnju da je ona počinila zločin temelje samo na tome što je nestala nakon događaja – rekla je 24 sata odvjetnica Vlasta Jurašin.

Nastavak ispod oglasa

Zna da je njezina branjenica imala psihičkih problema, no ne i kakvih konkretno, te čeka da joj Ivanina obitelj pošalje liječničku dokumentaciju. Dodaje da će svakako zatražiti da Ivanu psihijatrijski vještače kako bi se utvrdilo je li u vrijeme ubojstva bila uračunljiva ili nije jer, ako nije, tad ne može biti riječ o kaznenom djelu za koje je terete. Za to vrijeme Ivana je u istražnom zatvoru u Karlovcu, ni s kim ne komunicira, a njezina odvjetnica, koja joj je dodijeljena po službenoj dužnosti, rekla je da s njome nije moguće ostvariti gotovo nikakvu komunikaciju, da se potpuno povukla u sebe i da ne pokazuje nikakve emocije.

Policija vjeruje da je Ivana Čude prošlog četvrtka oko 7 sati s ciljem da usmrti djevojčicu Saru ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju te ju je, dok je ležala na krevetu, neutvrđenim oštrim predmetom dvaput ubola u prsa. Djevojčica je preminula na putu do bolnice.

L.O./24 sata