Nema novih slučajeva koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji!

0

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 14 osoba.  Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 126 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 143 osobe od kojih je 109 negativno, 14 pozitivnih te se čekaju rezultati za 20 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 85 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava građana  o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom je dojava potvrđena i slijedi obavijest Državnom inspektoratu.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zaprimio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zaštitnu opremu koju će sukladno potrebama dostaviti Operativnim snagama sustava civilne zaštite Ličko-senjske županije.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE LSŽ