Nemirni blagdanski vikend

Već smo javljali o fizičkim sukobima što su se protekloga vikenda događali u Novalji i Sincu. U sukobima su se koristili noževi, lanci, boce i motorna pila. Osim tih događaja, nisu mirovali niti lopovi.

Policijska uprava ličko-senjska javlja kako je u razdoblju od 27. do 30. travnja u mjestu Kompolje Koreničko, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 57- godišnjeg državljanina Srbije iz koje nije ništa otuđio. 

U razdoblju od 1. do 3. svibnja  u Kuterevu kod Otočca nepoznati počinitelj provalio je u planinarsku kućicu iz koje je izvukao sljedeći plijen: plinsku bocu, agregat, stolove i klupe, a sve ovo je vlasništvo planinarske udruge iz Kutereva.  

Kralo se i nadomak Gospića jer su lopovi noću 1. do 2. svibnja u mjestu Barlete ukrali metalne stupiće električnog pastira i žicu koji su vlasništvo 31-godišnjakinje iz Gospića.  

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Dogodila se i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je kod vozača u petak u Perušiću (1,63 g/kg), kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina. 

Naguravanje i narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

PULS/L. O.