Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković novi je predsjednik lokalne akcijske grupe Frankopan. Jednoglasna je to odluka Skupštine Laga sa sjednice održane u srijedu u Ogulinu.
„LAG Frankopan“ među vodećim je „LAG“-ovima u Hrvatskoj, a također i vodeći po odobrenim sredstvima za početne aktivnosti. Obuhvaća područja gradova Ogulina, Otočca, Slunja, te 8 općina u okruženju, odnosno ukupno područje u 2.600 kvadratnih kilometara i 45.000 stanovnika.
Prema prethodnim odlukama upravnog odbora te lokalne akcijske grupe utvrđeno je da se sjedište i funkcije predsjednika mijenjaju među gradovima radi ravnomjernosti i jednakog značenja među sudionicama „LAG“-a. Izviješće o dosadašnjem radu i aktivnostima tijekom godine podnio je voditelj Vladimir Kubelka, a potom je predsjedničku funkciju od gradonačelnika Ogulina Jure Tonkovića preuzeo zamjenik otočkog gradonačelnika Nenad Janković, koji je tom prigodom kazao:
„Broj članova LAG-a povećava se, i sada ih ima 155 sa svih teritorijalnih jedinica, što znači od Općina Bosiljevo, Generalslki stol, Tounj, Cetingrad, Rakovica, Saborsko, Plaški, Josipdol te gradova Ogulin, Otočac i Slunj. Kada je riječ o prednostima koje ostvaruju dionici LAG-a, to je međusobna razmjena informacija, edukacije ali i dodatni bodovi za sve koji budu kandidirali projekte prema EU fondovima“.
Pozitivni primjer povlačenja sredstava iznesen je ispred Udruge slijepih i slabovidnih u Ogulinu, a rotaciju predsjedničke funkcije i sjedišta pozdravio je ispred Katedre Čakavskog sabora Pokrajine Gacke Milan Kranjčević, naglasivši kako je to prvi primjer u Hrvatskoj kako bi se svi unutar LAG-a osjećali jednako vrijednima i u istom položaju.
Pred svima je intenzivan rad, kako bi bili spremni za povlačenje novca iz EU fondova i to u sva tri sektora, javnom, civilnom i gospodarskom, koji bi, kako je naglasio novoizabrani predsjednik LAG-a Frankopan Nenad Janković trebao biti motor razvoja.
Dražen Prša