Iako je na danas održanoj sjednici GV Otočca tijekom aktualnog sata, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić u nekoliko navrata upozoravao potpredsjednika GV Josipa Grčevića na povredu poslovnika u njegovom obraćanju nazočnima, to nije spriječilo Josipa Grčevića da nazočnima iznese svoj stav vezan za nedavna događanja povodom Dana osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ kada je zamjeniku gradonačelnika Nenadu Jankoviću bilo onemogućeno obraćanje nazočnima, a sve kako je kazao po diktatu Branislava Šutića.
Zbivanja vezana za proslavu dana škole potvrdio je i sam zamjenik gradonačelnika Nenad Janković, koji je kazao da je ostao zatečen i šokiran zbivanjima na toj manifestaciji, te da sumnja u samostalnost djelovanja ravnateljice osnovne škole Renate Hodak.

Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković
Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković

„To što sam doživio, takav način postupanja mislio sam da nigdje ne postoji, siguran sam da u Gradu nije bilo zabrane slobode govora, pogotovo predstavniku Grada niti za vrijeme najcrnjeg komunizma. Na proslavi dana škole djeca su morala slušati politički govor Branislava Šutića. Vi iz oporbe koji ste u HDZ-u, koji ovo sada slušate, jako mi je žao da se možda takvo pravilo ponašanja u vašoj stranci mora događati, da nitko nema mozga i da svi moraju pitati gospodina Šutića, što moraju raditi i činiti, jer samo on ima mozak. U ovom Gradu, bez obzira o kojoj se manifestaciji radilo uvijek će se pitati legalno izabranu vlast, i uvijek će se voditi računa o tome da se sve odvija kako to Bog zapovijeda. Ovakve stvari koje se pokušavaju provoditi su nedopustive, to neka ubuduće čine negdje drugdje, ali ovdje neće. Riječ o sramotnom, nekulturnom ponašanju pojedinaca i to ovom gradu ne treba“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Nenad Janković.
Potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević komentirajući zadnja događanja u Otočcu zapitao je imaju li gradski vijećnici stav o svemu što se događa posljednjih mjeseci u gradu ?

Potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević
Potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević

„Dobro znamo o kojim je događajima riječ. Ne daj Bože da bi upirao prstom u bilo koju stranku jer tvrdim da tu nije stvar niti jedne stranke, nego zločestih pojedinaca. Riječ je o dva, tri zločesta pojedinca, koji se predstavljaju u ime nekoga. Takvo zaista zločesto ponašanje će ocijeniti građani i vidjet će se da li je to nečiji hir. Mi vijećnici koji smo ovdje i koji predstavljamo glas puka Gacke doline i okolice moramo biti izravni, jasni i sažeti u borbi za svoj Grad, svoja naselja i da jednostavno moramo eliminirati nekakva sluganstva. Kad je riječ o osnovnoj i srednjoj školi u Otočcu te Domu zdravlja, to su institucije koje djeluju u ovom Gradu, te institucije su na usluzi ovim građanima i ovoj djeci, i naravno da moramo imati nekakav stav prema tome, jer se tu školuju naša djeca, tu se liječe naši roditelji, djeca i mi sami. Vi gospodo iz HDZ-a niste se nikada ustali i jasno kazali novinarima, gospodo ovo je moj Grad i ne želimo provoditi naloge nekog drugog. Dragi moji prijatelji iz HDZ-a othrvajte se ovome, jer to ne vodi niti jedinstvu, niti zajedništvu, niti dobrobiti ove sredine, niti cjelokupnom društvu. Taj čovjek o kojem govorim, sve nas je prevario, prevario je ovaj Grad. Budite svoji i nemojte se bojati nikakvih spodoba“ – kazao je Josip Grčević.
Vijećnik Ivica Miletić (HDZ) je govor potpredsjednika GV Josipa Grčevića ocijenio kao povredu poslovnika, te kazao da su to neargumentirane optužbe prema HDZ-u, dodavši kako HDZ ima svoje legitimno izabrano rukovodstvo, upitavši da li je to predizborna kampanja i politički folklor.
Dražen Prša