Neprolazna ljepota Plitvičkih jezera i mogućnosti posjeta neće ustuknuti niti pred obnovom Ulaza br. 1

0

Nacionalni park Plitvička jezera u ovo jesensko vrijeme dokazuje svoju planetarnu popularnost i pokazuje kako se ova destinacija sve više približava teoriji i tvrdnjama  kako ne treba pristati na turističku dogmu o dva mjeseca turističke sezone. Ovih dana je flora Plitvičkih jezera u vegetacijskom smiraju. Od kada su ih masovno „otkrili“ posjetitelji iz Dalekog istoka ne prestaju kolone turističkih hodočasnika iz tog dijela svijeta. Uvođenje online kupnje ulaznica uvelo je neke nove standarde koje su reflektirale smanjenjem gužvi, ali ipak odličnoj dinamici posjeta našem najljepšem nacionalnom parku.

Teško je reći koji je službeni ulaz u NP Plitvička jezera omiljeniji posjetiteljima. Ulazom na „jedinicu“ puca pogled na veličanstveni Veliki slap i njegovih 78 metara slobodnog pada kristalno bistre vode iz potoka Plitvica. Ulaz broj 2 više preferiraju obitelji s malom djecom i stariji. Dolazak na jezero Kozjak opuštajući je fragment najvećeg plitvičkog jezera, prirodni artefakt kojega ispunjava na desetke manjih i većih slapova.

Oglas

Uprava parka svake godine organizira i provodi rekonstrukciju dijela infrastrukture. Ove jeseni i zime na red su došli objekti na Ulazu 1. Tako će počevši od 11. listopada do konca zime zbog radova na rekonstrukciji objekata na Ulazu 1, informacije, prodaja ulaznica, mjenjačnica i sanitarni čvor bit će zatvoreni za posjetitelje. Naravno da će se Ulaz broj 1 moći ulaziti jer će
navedene usluge i sanitarije biti dostupne u zgradi nasuprot restorana „Lička kuća“. Ulaz u zonu obilaska bit će osiguran na standardni način, prelaskom preko pješačkog mosta i prolazom kraj objekata u rekonstrukciji.

M.S.