Skupina Gospićana morala je jučer poslijepodne provaljivati u automobil njemačkih registracijskih oznaka parkiran ispred jednog robnog centra u Budačkoj ulici. Djetetova majka zaključala je u autu 2,5 godišnje dijete i zadržala se u kupovini, a dječji plač uzbunio je prolaznike i samo je zahvaljujući njihovoj požrtvovnosti dijete spašeno i prevezeno u Opću bolnicu Gospić. Bilo je dehidrirano i uplašeno, ali mu je život u zadnji čas spašen.

Policija će pokrenuti kriminalističko istraživanje protiv njemačke državljanke zbog zanemarivanja djeteta. IZ OB Gospić javljaju kako je „dijete kod nas rehidrirano, osvježeno, oporavak je protekao uredno i dijete je danas otpušteno iz bolnice i to s majkom, ali u pratnji policije”.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjom njemačkom državljankom, majkom djeteta, stoji u priopćenju, uz obrazloženje da je “ostavljanje djeteta bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta, što predstavlja obilježje kaznenog djela povrede djetetovih prava”. U policiji upozoravaju da se ostavljanjem bez nadzora u zatvorenom vozilu grubo zanemaruje i zlostavlja dijete, što predstavlja kazneno djelo povrede djetetovih prava. Odgovorna osoba zbog toga može biti kažnjena zatvorskom kaznom u trajanju i do 15 godina.

L. O.