Neumorni don Anđelko

Dolaskom u Liku popularni svećenik don Anđelko Kaćunko u mnogome je obogatio vjerski, ali i društveni život ovog dijela Hrvatske. Autor je sedam knjiga. Iznimno oštra uma i britkih rečenica autor je u te  knjige utkao izvrsnu sponu duhovnosti i društvene zbilje koja nas okružuje, a čiji je perimetar daleko veći nego li bi se nadali od jednog sina Crkve. Don Anđelko je sada svećenik u Kompolju pored Otočca. Baš kada nam se čini da se „malo uljuljao“, da je manje aktivan, to je zapravo suprotno.

-Pripremam tri izdanja jer ću na taj način iduće godine obilježiti desetu godišnjicu ređenja. Do sada sam napisao sedam knjiga. Završavam i projekt obnove crkve u Kompolju pa sam s time također zaokupljen. Redovno igram tenis u Ogulinu, trčim, molim se, čitam i pišem. Kada pitate za tenis u Gospiću žao mi je da se ondje sve nekako „urušilo“ po tom pitanju. Kada sam odlazio iz Gospića tenisom se bavilo i odlično ga igralo 60-ak djece. Sada je, kako doznajem, sve nekako stalo. Tako je to kada se nečega prihavate ljudi radeći po principu „što manji mozak, to veća lopta“, rekao nam je don Kaćunko u svojem razigranom verbalnom stilu.

Nastavak ispod oglasa

U Gospiću smo don Anđelka Kaćunka  zapamtili po puno toga dobroga. Oni koji ga bolje poznaju tome se ne čude jer je cijeli svoj život provodio po onoj „bolje činiti dobro i podizati moral, nego li srozavati  nečije dostojanstvo“!!!

M.S. / L.O.