Neuspjela provala u Gospiću, uspjela krađa u NP Plitvička jezera

Djelatnici Policijske uprave ličko-senjske imali su protekloga vikenda relativno malo posla, što je u svakom slučaju dobra vijest. Manje dobra vijest je da su ipak zabilježili i odradili dva kaznena djela, dvije prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.
Tako je u razdoblju od 7. studenog 2016. godine do 23. travnja 2017. godine u Gospiću, nepoznati lopov pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 75-godišnjakinje iz Gospića. Provala na sreću nije uspjela.
U subotu u NP Plitvička Jezera, nepoznati lopov je iz torbe 67-godišnje državljanke Singapura ukrao novčanik sa novcem i kreditnom karticom.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca. Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 36 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Podudbini, kod 21-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.61 g/kg).

Nastavak ispod oglasa

Rabijatni dečki su evidentirani zbog narušavanja javnog reda i mira počinjena svađom i vikom na području Gospića i Korenice, te će protiv njih biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

P.U./L. O.