Prošli tjedan mogli smo pročitati razna kadrovska rješenja koja je jučer donio Predsjednik Vlade Andrej Plenković. Između ostalih, špekuliralo se da će i Milan Kujundžić, ministar zdravstva biti razriješen dužnosti. U jednim dnevnim novinama spominjalo se i ime Dražena Jurkovića za mogućeg nasljednika.

Mnogi komentiraju to na način da je Dražen Jurković „osjetio  krv „ te da se po njima sam prokazao kao mogući kandidat. Od pouzdanog izvora iz Zagreba doznajemo da nije bio u nikakvim kombinacijama, te da je moguće da se Dražen Jurković sam promovirao u novinama, a kao osnovnu karakteristiku su naveli da bi mu to bio poklon jer je  detronizirao Milinovića u županiji. Napomenimo i to da je Milinović zaslužan za vraćanje Dražena Jurkovića iz političke anonimnosti, ali kada je Jurković očito krivo procijenio da Milinović pada pobrinuo se blatiti ga što čak i oni koji ne vole Milinovića su okarakterizirali kao nekorektno i do kraja licemjerno ponašanje jer Dražen Jurković za sve u političkom smislu nakon 2000. godine može zahvaliti Darku Milinoviću. Da podsjetimo, Jurković je Milinovića htio rušiti sa HNS-om pa nije uspio, pa sa HSS- om, pa nije uspio te mu je ovo treći neuspjeli pokušaj. Zbog prva dva mu ne zamjera nitko pa ni sam Milinović, ali zadnji pokušaj kada se zna što je sve Milinović napravio za njega, kažu upućeni govori sve o njemu.  Uz Nadu Marijanović bio je najveći zagovornik rušenja proračuna.  Očito, kaže nam visoki izvor iz Zagreba da je isto krivo namirisao pad Kujundžića pa je valjda i njega htio „detronizirati„ kao Milinovića.

Draženu Jurkoviću očito nije bitno što je kako kažu imao dobar odnos sa ministrom Kujundžićem, da mu usprkos tomu pokuša „raditi o glavi”.

L.O./V.I.