Tijekom proteklog vikenda  na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, pet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici PU ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom s područja grada Gospića, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda. Sumnjiči se da je u petak, 15. prosinca u obiteljskoj kući fizički napao 78-godišnjakinju, te joj nanio teške tjelesne ozljede okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno  doznajemo kako je u pitanju obiteljski nasilnik koji je nasrnuo na majku, navodno nezadovoljan ručkom!!! Ovo navodno nije po prvi puta da rabijatni čovjek tukao mater, uvijek se nekim „velikim razlogom“!!!

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (3) i Gospića (2). Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju u Buniću kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.92 g/kg).

PULS/L. O.