Policijska uprava ličko-senjska izvijestila nas je danas o nekoliko detalja iz domene svojih aktivnosti. Krenimo s tučnjava koje su zadnjih tjedana nekako najviše vezane uz Otočac. Jučer oko 20,30 sati u mjestu Podum došlo je do tučnjave kada su 19-godišnjak i 24-godišnjak s područja Otočca, verbalno a potom i fizički napali 21-godišnjaka i 23-godišnjaka s područja općine Vrhovine zadavši im više udaraca po glavi i tijelu. U tučnjavi su momci iz Vrhovina lakše ozlijeđeni.
Za sada nema novih službenih informacija vezanih uz jučerašnju pljačku Automat kluba Hrvatske lutrije u središtu Gospića. Prema prispjelom izvješću PU ličko-senjske, noću sa utorka na srijedu, oko 2 sata ujutro opljačkan je Automat klub na Korzu Vile Velebita, kada je maskirani muškarac uz prijetnju pištolja od dežurne djelatnice otuđio dnevni utržak i pobjegao. Doznajemo da je Policija odmah poduzela intenzivnu potragu i u sklopu istražnih radnji jučer i danas je već obavljeno više obavijesnih razgovora s nekoliko osoba s područja Gospića. Prema službenim saznanjima, za sada bez većeg uspjeha.

Zanimljiva situacija vezana je uz Donji Lapac. Ondje je su policija u mjestu Brezovac Dobroselski na jednom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu zatekli 29-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji je pastirske i ostale poslove na jednom gospodarstvu obavljao bez izdane dozvole za boravak i rad u Republici Hrvatskoj. Prekršajnom obradom utvrđeno je da ga je nezakonito zaposlio 51-godišnji njemački državljanin na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj, koji je vlasnik navedenog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Osim sluge iz BiH, Nijemac je „na crnjaka“ angažirao i 3 državljana Rh, koji su mu obavljali građevinske poslove na štali, a za koje je utvrđeno da su zapravo uposlenici jedne pravne osobe s područja Zadra, te da nemaju socijalno i mirovinsko osiguranje. Nijemac je prijavljen nadležnim službama, a nama domaćima ostaje spoznaja kako ni Njemačka nije što je nekad bila.

L. O.