Nikada u kinu Korzo na jednom političkom skupu nije bilo ovakvih emocija kao večeras. Kada je u dvoranu ušao Milinović sa svojim stožerom više od pet minuta ljudi su pljeskali i skandirali “Dado,Dado”.

“Probuđen je ovaj hrvatski ponos u ovoj županiji”,rekao je Milinović. Upitao je: “Gosp.Plenković,kad ovo vidiš, je li ti žao što si izbacio ponosnog Hrvata i ponosnog Hdz-ovca.”

Milinović: Vidio sam negdje HOS-ovu hrvatsku zastavu. Pod njom su ginuli najveći hrvatski sinovi

“Nedavno je HDZ ovdje imao skup bez ijedne hrvatske zastave,a ove zastave su naš ponos. Vidio sam kada sam ulazio negdje i HOS-ovu zastavu. Mi je se u Lici ne sramimo.Pod njom su ginuli najveći hrvatski sinovi”, kazao je.

“10.3.kreće procese promjene Hrvatske. Ovo je demokršćanska i katolička Hrvatska”

Nastala je euforija i ponovno je cijela dvorana bila na nogama. Milinović je nastavio: “10.3. mijenjamo iz ove županije Hrvatsku. Taj proces je nezaustavljiv. 10. ožujka birate između Istanbulske i obitelji, birate između Istanbulske Hrvatske i demokršćanske ponosne katoličke Hrvatske. One Hrvatske na koju nam ukazuju naši biskupi. Birate između one Hrvatske koja brani prosvjede u Vukovaru i one koja ih podupire. Ja kada sam birao, dva dana prije mog izbacivanja iz HDZ, a uvjet je bio da povučem kandidatutu, ja sam izabrao vas. Hvala Vam na podršci koju ste mi dali”.

“Hoćete li izbaciti moju obitelj koja je u HDZ-u, a došli su danas dati potporu svom sinu, suprugu i ocu?”

Pored Milinovića na skupu su sjedili supruga, djeca, otac, majka i sestra.
“Kad mi je bilo najteže, nakon izbacivanja, imao sam potporu moje obitelji.Zahvaljujem se na tome, i još jednom izazvao oduševljenje prisutnih. Cijela moja obitelj su članovi HDZ, hoće li ih izbaciti što su dali potporu svome sinu,bratu,ocu.” kazao je Milinović.

L.O.