Nikola Šimunić kandidat stranke LiPO za gradonačelnika Gospića

Nikola Šimunić

U holu Kulturno-informativnog centra Gospić održano je večeras predstavljanje kandidata stranke LiPO za gradonačelnika Gospića. Stranka je za gradonačelnika istaknula Gospićanina dr. sc. Nikolu Šimunića, obiteljskog čovjeka i najmlađeg doktora znanosti u Ličko-senjskoj županiji.

Kako se čulo na samom početku skupa stranka LiPO je u kratkom vremenu prepoznata u široj regiji i u cijeloj  Hrvatskoj kao politička snaga desnog centra, s jasnom perspektivom i  vizijom budućnosti. Stranka LiPO broji danas oko 2000 članova i postala je brend. Burnim pljeskom pozdravljeni su predsjednik LiPO dr. Darko Milinović, zamjenik Ante Dabo, tajnik Alen Zorić, kao i svi lokalni predsjednici iz svih gradova i općina ove županije te zamjenik predsjednika GO LiPO Grada Gospića Ivica Kovačević-Ico.

Nastavak ispod oglasa

Svoju neupitnu podršku Nikoli Šimuniću dao je njegov prijatelj Josip Dragičević koji je u Domovinskom ratu kao maleni dječak ostao bez oca.

-S Nikolom često polemiziram o brojnim temama, prijatelji smo, ali na koncu uvijek pobjeđuje argument. Bez obzira čiji. Nikola je kao odličan student u svoje slobodno vrijeme radio, konobario je po Gospiću. Nije on to morao raditi, ali nije želio nikome biti opterećenje i želio se osamostaliti. Nikola zrači optimizmom, pošten je, iskren i visoko obrazovan. Zbog svega ovoga Nikola će i pobijediti, istaknuo je njegov prijatelj Josip Dragičević.

Večerašnji atmosferu zamjenik LiPO Ante Dabo nazvao je veličanstvenom.

-Ona je lipa i puna dobrih emocija. To se nije moglo  programirati. Kada sam prvi puta čulo za LiPO odmah se vidjelo da je to jedna sjajna ideja. Svi smo svjedoci političkih previranja. Sada je u mnogo čemu opet došla ’90. godina. Ne trebaju nam hajke, prozivanja… Ne trebaju nam negativni ljudi i stavovi, treba nam tolerancija, razumijevanje bez obzira na stranačke stavove, ne trebaju  nam isključivost i negativni trendovi. Treba nam ono što i danas najviše nedostaje političkim strankama, a to je da se bave svojom strankom, svojom kućom, svojim gradom i općinom, rekao je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

Dočekan s ovacijama kandidat za gradonačelnika Gospića Nikola Šimunić posebno se zahvalio na stalnoj podršci svojim roditeljima, obitelji kao i stranci LiPO.

-Do sada nisam bio aktivan u politici. Ono što se u Gospiću osjeća jesu duboke podjele među ljudima. Gospić je izgubio i dalje gubi mnoge atribute grada. Zato sam se odlučio kandidirati za gradonačelnika jer je stranka LiPO prva kojoj je stalo do svakog čovjeka, do svakog dijela ove županije. Ponosan sam što sam postao dio ove priče. Zato sam odlučio vratiti Gospiću dostojanstvo koje mu pripada, vratiti nam zajedništvo i vjeru u bolje sutra. Ja na Gospić ne gledam kao na mali grad jer je bio uvijek velik kada je to trebao. Ipak, Gospić se ne nalazi u skupini manjih gradova RH uspješnih po povlačenju sredstava iz EU. Gospić ima dovoljno kvalitetnih kadrova da bi se to promijenilo.
Ja razvoj ne temeljim samo na novcima iz EU, nego na poticanju poduzetništva, turizma i poljoprivrede, posebno među mladim ljudima, naglasio je između ostaloga dr. sc. demografije Nikola Šimunić učestalo prekidan pljeskom nazočnih.

Svojevrsni pečat ovome predstavljanju dao je predsjednik stranke LiPo dr. Darko Milinović koji nije dvojio kako je Nikola već pobijedio.

-Nikola bi svojim kvalitetama bio kandidat stranke LiPO i u Zagrebu jer ova stranka s pravom vjeruje u njega. U našoj stranci imamo četiri žene potpredsjednice, imamo najjače stručnjake za realizaciju projekata presudnih za razvoj Ličko-senjske županije. Večeras je ovdje puno iskrenih emocija. To je zato što je za stranku LiPO obitelj na prvom mjestu. Naš Josip je imao 1,5 godinu kada je ostao bez oca, hrvatskog branitelja kojega pamti samo s fotografija. I Nikolin otac bio je ratnik. Mene povremeno bude prijatelji i u dva ujutro i nikada se zato ne ljutim. Kada su me zimus probudili i u četiri ujutro pitali bili dao podršku gospićkim BBB  koji su kretali za Petrinju obukao sam se bez razmišljanja i po kiši ispratio naše mlade dečke s humanitarnom pomoći. Naša stranka je nova, Nikola je novo ime s velikim predispozicijama. Njegova sposobnost, iskrenost i poštenje najveći su zalog naše skore pobjede, uvjeren je predsjednik LiPO dr. Milinović.
L. O.

L.O.