Ništa od ljeta: Kiša, pljuskovi i zahlađenje

Foto: GsPress

Jučer je u većem dijelu zemlje prevladavalo sunčano i relativno vjetrovito vrijeme, a u nastavku tjedna opet će biti nestabilnije, uz pljuskove u četvrtak uglavnom u gorju, a od petka i drugdje, pa i ponegdje na Jadranu, uglavnom na sjevernom dijelu.

I dalje će biti barem vrlo toplo, većinom i vruće, a vjetar će oslabjeti.

Nastavak ispod oglasa

Sutra će biti pretežno sunčano, u većini krajeva vruće te i dalje nestabilno. Pljuskovi su najvjerojatniji u gorju i u Istri. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku unutrašnjosti i sjeverozapadni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 25, a najviša dnevna uglavnom između 28 i 33 °C.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti su pljuskovi najvjerojatniji u četvrtak u gorju, dok će ih u petak i za vikend biti i drugdje.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, a  bit će i većinom vruće. Nestabilnije u četvrtak u Istri, osobito njezinoj unutrašnjosti, a u petak je poneki pljusak moguć i na sjevernom Jadranu. Vjetar će oslabjeti, javlja HRT.

L.O./DHMZ/HRT