„Nisu ni medvidi što su nekad bili“!

Većina posjetitelja izložbe „Jesen u Lici“ su osim razgledavanja i kupovanja izloženih predmeta, dio vremena potrošili na fotografiranje. Atraktivni štandovi, mnoštvo različitih roba, nastupi KUD-ova, sve je to ostalo zabilježeno na mnogim mobitelima i foto-aparatima. Ipak, jedna je atrakcija bila omiljena, posebice među najmlađima.
Volonterska udruga iz Kutereva skrbi o utočištu za medvjede, nametnula se kao pokrovitelj tradicije i održivog načina življenja na obroncima Velebita. Tome su se priklonili mnogi volonteri. Ove godine udruga predvođena predsjednikom Ivanom Crnkovićem Pavenkom dovela je u Gospić dvojicu volontera iz Francuske. Antoan i Luca dobro su se snašli u novom okruženju. Odjeveni u ličko narodno ruho bili su stalno na štandu i pomagali u svemu i svačemu. Posebno se isticao Luca koji je najčešće odijevao kostim medvjeda, zaštitnog znaka udruge. Plesao je, pjevao na francuskom i engleskom i pozirao je s mnogima: od župana Kolića, dr. Milinovića, preko brojnih posjetitelja svih uzrasta, pa do djevojaka iz BiH.
-„Nisu ni medvidi što su nekad bili“-samo nam je kratko komentirao did Roka Šepac koji je na štandu Udruge Kuterevo blanjao i sastavljao „kantrige“.

L.O.

Nastavak ispod oglasa