Od 17. do 22. rujna 2018. godine na Europskom 3D prvenstvu u Gothenburgu nastupila je hrvatska streličarska reprezentacija sa 255 streličarki i streličara iz Europe.

Brinjski streličar i hrvatski reprezentativac Ivan Mustapić zauzeo je odlično šesto mjesto među najboljim europskim streličarima.

U nedjelju 2. rujna, u organizaciji SK Cekin održan je finalni turnir Hrvatskog 3D kupa za 2018. godinu. Na turnirima kupa za 2018. godinu sudjelovalo je 70 streličarki i streličara iz Hrvatske. 

Pobjednik Hrvatskog 3D kupa za 2018. godinu u kategoriji složenog luka je Ivan Mustapić, član SK Brinje, dok je Robert Brnad, također član SK Brinje, natjecanje završio na četvrtom mjestu. Na turniru su još sudjelovali članovi Streličarskog kluba Brinje Darko Dasović i Lehel Papp koji su zauzeli petu i šestu poziciju.

U subotu 11. kolovoza, u organizaciji SK 3D Croatia Prezid održan je finalni turnir Jadranskog 3D kupa za 2018. godinu. Na turnirima kupa za 2018. godinu sudjelovalo je preko 200 streličarki i streličara iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Mađarske. 

Ivan Mustapić pobjednik je Jadranskog 3D kupa za 2018. godinu, a Robert Brnad osvojio je treće mjesto i brončanu medalju. Darko Dasović i Lehel Papp zauzeli su desetu i jedanaestu poziciju u ukupnom poretku.

A.M.