Njemačka donacija obitelji Bićanić-Vidaković iz Lipica

Ličani iz dijaspore ponovno su pokazali svoje veliko srce i dobru volju za pomoć potrebitima. U subotu, 22. veljače okupili su se u Stuttgartu kako bi održali „Ličku večer“ na kojoj su se između ostalog skupljala sredstava za pomoć obitelji Bićanić-Vidaković iz Lipica.

Obitelj Nevenke Bićanić je u listopadu stradala od strašnog požara koji im je odnio sve; ostali su bez krova nad glavom, bez odjeće i obuće, bez ikakvih dokumenata te u zadnji tren izvukli živu glavu iz vatrene stihije. Od toga stravičnog događaja mnogi dobri ljudi su se javili te je svatko na svoj način pomogao nesretnoj obitelji skromnih materijalnih primanja. Iako su mnogi od okupljenih Ličana i njihovih prijatelja već sudjelovali  u prikupljanju pomoći za ovu nesretnu obitelj, na „Ličkoj večeri“ u Stuttgartu na inicijativu Brinjaka Jure Mesića i uz organizacijsku pomoć obitelji Dražena Bolješića, rodom iz Križpolja, svi su se uključili u skupljanje novčanih sredstava te se te večeri sakupilo 1870 EUR pomoći za obitelj iz Lipica. U ime naših Ličana iz dijaspore sredstva skupljena na „Ličkoj večeri“ donio je švicarski Brinjak Jure Mesić sa suprugom Nevenkom te ih uručio Nevenki Bićanić i njenoj majci.

Nastavak ispod oglasa

Nevenka Bićanić je još jednom zahvalila svim dobrim ljudima koji misle na njenu obitelj i koji im pomažu u ovim teškim trenucima.  Sa sredstvima koja su do sada prikupljena, uz veliku pomoć Općine Brinje, najbliže rodbine i svih dobrih ljudi, podignuti su podrumski temelji i prva deka. Dolaskom lijepog vremena ih očekuje nastavak radova te  se nadaju kako će do zime napokon moći useliti u novoizgrađenu kuću.

Napomena:

Uplate za pomoć obitelji Bićanić i dalje se mogu se izvršiti na žiro račun: 2402006-8702262501 .

Devizni račun  je otvoren na ime sina Marka Bićanića.
Broj računa: 7702843360
IBAN: HR9824020063203686813
Swift: ESBCHR22

AŠ/LO