NL Karla Starčevića, HSP i HSLS: “Mi smo rješenje, a ne alternativa postojećim političkim opcijama”

GOSPIĆ – Nezavisna lista Karla Starčevića, HSP i HSLS potpisali su danas koalicijski sporazum na nivou Grada Gospića za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 19. svibnja. Nakon potpisivanja sporazuma novinarima su se obratili Karlo Starčević,  kandidat za gradonačelnika, kao i kandidati za zamjenike gradonačelnika Sanja Rukavina i Milan Mataija.

Rukavina.jpg
Sanja Rukavina

Sanja Rukavina, kandidat za zamjenicu gradonačelnika ispred HSLS-a istaknula je kako je situacija u RH i županiji LS takva da se ne mogu više čekati veliki državni projekti za koje treba mnogo vremena i sredstava za pripremu, nego se svaka sredina mora potruditi i da ti sve od sebe. Kao glavni cilj koalicije Rukavina je istakla otvaranje poslovnoj zajednici i stvaranje prilika za poduzetnike u Gospiću.

Nastavak ispod oglasa

 – Danas smo se ovdje okupili da bi smo vam predstavili novu političku snagu koja Gospiću želi vratiti vjeru u sebe, vjeru u ljude, nadu u bolje sutra, utemeljenu u znanju i odlučnosti…HSP će sa svojim partnerima, HSLS-om i g. Karlom Starčevićem Gospiću ponuditi ljude i programe koji će označiti novi zanos, povjerenje, zajedništvo i domoljublje. Gradit ćemo Gospić koji će osigurati bolju budućnost svim građanima, rekao je u svom govoru Milan Mataija.

Kandidat za gospićkoga gradonačelnika Karlo Starčević kazao je kako je situacija u gradu Gospiću tmurna, te kako je grad postao prćija 10-ak obitelji, i možda dvostruko više onih koji sa njima surađuju i pobiru mrvice što im se prospu.

KStarcevic.jpg
Karlo Starčević

– Nažalost, od domovinskoga rata, sve smo upropastili što se upropastiti može. Nijedno radno mjesto nismo otvorili, poglavito nijedno u proizvodnji. Postali smo isključivo svrha sami sebi…Želimo donijet promjenu i uspostavit kriterije, gdje je prvi kriterij čestitost. Bez toga nitko neće dospjeti na našu listu. Da bi mogli uspjet u našem naumu uz čestitost potrebna je stručna izvrsnost. Treći kriterij je domoljublje bez kojeg ne ide, a četvrti je osobna odgovornost… Mi moramo promjeniti politiku, koja nije bila u službi građana. Pogledajte samo komunalne namete, tko to može izdržati? , kazao je Starčević istaknuvši kako ovo nije grad građana jer postoji kasta koja se ogradila.

Starčević je poručio kako su mala lista, ali hrabrih koji se ne boje. – Nitko u ovome gradu ne govori o gospodarstvu, jer to je naša jedina mogućnost da kroz gospodarstvo kontroliramo prostor. Samo je pet posto obradivih površina u LS županiji obrađeno. Mi tražimo još i bolje i kvalitetnije ljude od nas samih, a sa tim ćemo sigurno promijeniti naš grad, poručio je Starčević.

HSPStarcevic.jpg
Milan Mataija i Karlo Starčević

H.J.