Svjetskoj manifestaciji kojom se afirmira knjiga i čitanje pridružila se knjižnica Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić u kojoj su učenici zajednički organizirali prigodni program i druženje.
Gimnazijalci su uveli posjetitelje u suvremeni svijet knjige računalnom prezentacijom „Digitalna knjiga – ususret projektu e-Škole“. Naime, Gimnazija Gospić jedna je od 20 škola u kojima se počeo provoditi nacionalni strateški pilot projekt e-Škole kojim se osigurava digitalno sazrijevanje škole, a gimnazijalci su upoznali kolege, profesore i goste s izazovima, prednostima i nedostacima novog medija – digitalne knjige.
Nakon toga otvorena je izložba likovnih radova – grupe crtača obiju škola: Nikoline Brkić, Giordana Florina Coccara, Marka Domazeta i Josipe Krpan koji su bili iznimno počašćeni time što je izložbu posjetio akademski slikar Stipe Golac. Za više nego ugodno druženje u srednjoškolskoj knjižnici pobrinuli su se učenici Strukovne škole obrazovnog sektora turizma i ugostiteljstva koji su pripremili zakusku i osvježenje za posjetitelje.

L.O.