Za tradicionalnu manifestaciju „Noć muzeja 2017.“ Muzej Like Gospić i ove godine priprema raznovrstan program. Ovogodišnja tema je „Glazba i glazbeni velikani“ pa će nas djelatnici muzeja u vremenu od 18 do 22 sati uz stručno vodstvo provesti kroz stalni postav, a sve do 1 sat iza ponoći otvorena je izložba glazbenih instrumenata i pripadajućeg opusa iz muzejskih zbirki.

Nastup učenika glazbene škole u klasi prof. Danka Ivšinovića s odabranim skladbama velikih glazbenih stvaraoca najavljen je za 20 sati. Nakon toga nastupit će Gradski zbor “Vila Velebita“.

Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanu pridružuje se ovoj manifestaciji sedmu godinu za redom. Posjetitelji će moći vidjeti stalni postav Tesline rodne kuće, demonstracije Tesline ispitne stanice te prigodni večernji program. Pjesnik i glumac Enes Kišević prezentirati će “Sonetni vijenac Teslina golubica” koji je napisao kao dar za 160. godišnjicu rođenja Nikole Tesle. Ovaj sadržaj je n programu od 18 sati, dok će posjetitelji moći besplatno obići Memorijalni centar u vremenu do 1 sat iza ponoći.

L. O.