„Muzej Gacke“ i „Gacko pučko otvoreno učilište“ Otočac i ove će se godine programom koji će trajati od 18,00 pa sve do 01,00 sati poslije ponoći 30. siječnja pridružiti obilježavanju „Noći muzeja“. Program „Noći muzeja 2015.“ u Muzeju Gacke započinje u 18 sati dočekom posjetitelja uz tradicionalne slastice i pića te razgledavanje Muzeja, a samo otvorenje bit će popraćeno i stručnim vodstvom kroz izložbu “900 godina grada Otočca”.
Program se nastavlja u 19 sati izložbom “Novi Stari grad Otočac” koja otkriva rezultate arheoloških istraživanja Donjega grada, odnosno utvrđenoga srednjovjekovnog otočnoga grada, provedenih tijekom 2012. i 2014. godine. Nakon toga, u 20 sati, slijedi otvorenje izložbe slika lokalne amaterske slikarice Draženke Draženović Kostelac koja će se otočkoj likovnoj publici po prvi put predstaviti samostalnom izložbom.
U 21 sat folklornim koncertom KUD “Dangubice” iz Kutereva predstavit će dio nematerijalne baštine ovog kraja, a odmah nakon toga, u 22 sata, bit će predstavljene i dvije nove muzejske publikacije, tiskane krajem 2014. godine: Vodič kroz stalni postav Muzeja Gacke i Katalog stalnog postava etnografske zbirke Muzeja Gacke. Program završava projekcijom filma “Noć u muzeju 2″ s početkom u 23 sata.
Ulaz je slobodan.
D.P.