Nogometni „Dan D“ ujedinio Gospić, Liku, domovinu i dijasporu!!!

1

Finale Svjetskog nogometnog prvenstva u  Rusiji svakako ostaje za pamćenje svim današnjim  generacijama. Bili vi nogometni fan ili ne, bila je ovo manifestacija zajedništva i nacionalnog ponosa jedne male države velikoga srca. Cijela Hrvatska i dijaspora disali su kao jedno biće, a kockasti ornamenti vidjeli su se i u najudaljenijim  dijelovima svijeta.

Za ovu prigodu Gospić je ostvario zavidnu navijačku atmosferu. Većina građana svoje su domove zamijenili Trgom Stjepana Radića, uz veliki video-ekran, mnoštvo delicija koje su besplatno  priredili gospićki poduzetnici. Opet se osjećalo zajedništvo koje nas je uvijek resilo u sudbonosnim trenucima. Uz Vatrene su nestale podjele, konflikti, rivalstva i današnji dan treba pamtiti po mnogo čemu dobrome.

Oglas

Početak finalne utakmice Hrvatska-Francuska bio je početak manifestacije ljbavi prema vrhunskom nogometu i nacuionalnim bojama. Osim glavnog trga u Gospiću su bili krcati  svi kafići, posvuda se tražilo mjesto više, a navijači su stajali na pločnicima. Nakon što su Francuzi poveli na samom početku susreta, prvi prolom oduševljenja prolomio se Gospićem u 17.25 sati kada smo izjenačili. Na odmor se otišlo s prevagom Francuza 2:1.

Bile su to 92 minute borbe, nadanja, ponosa i slave. Francuska je bez sumnje bila bolja i rezultat od  konačnih 4:2 ne treba nas bacati u očaj. Nakon zadnjeg zvižduka sudca naši Vatreni su se sasvim očekivano pokazali dostojni u porazu i čestitali šampionima. Bez „fige u džepu“, zavisti i ljutnje. Bio je ovo finale prožet vrhunskim nogometom, „kidanjem živaca“ i združenom željom za pobjedom. Biti drugi na svijetu vrhunac je hrvatskog nogometa. Gradom na Novčici ipak su se promolile detonacije petardi, pjesma i radost Potrajat će do kasno u noć. Iskreno se nadamo da će mnogi Dalić-boysi zaigrati na sljedećem Svjetskom prvenstvu i opet nam pružiti odličnu igru i ujediniti nas u pobjedama.

M.S./foto:N.Mraović