Nova brošura „Osjetite netaknutu prirodu Perušića“

Turistička zajednica Općine Perušić objavila je novu brošuru koja sadrži dio prelijepih krajobraza ovoga dijela Like. Rezultat je to  nakon mjeseci vrijednoga rada i sinergije mladosti i iskustva Turističkoga ureda, sve što je bilo vrijedno spomena zaokruženo je u jednu cjelovitu knjižicu koja će predstaviti turističku priču Perušića.

Vođeni sloganom „Osjeti netaknutu prirodu“ brošura na hrvatskom i engleskom jeziku naučit će nas o mjestu, njegovim prirodnim ljepotama i fenomenima poput jele Car, upoznati s bogatom poviješću cijele općine, krenuvši od nekoliko stoljeća prije Krista i Pisanoga kamena, preko Turaka, kaluđerovačkih lončara, pa sve do danas.

Nastavak ispod oglasa

Ono što turiste oduvijek zanima je što zanimljivoga vidjeti, gdje mogu biciklirati ili uloviti ribu, a brošura nudi sve, od aktivnog turizma (splavarenje, pješačenje…) do posjeta perušićkom prirodnom biseru – špilji Samograd. Tu su i podaci što mogu posjetiti u blizini jer cilj je turista što duže zadržati u Perušiću i Ličko-senjskoj županiji, koja nudi mnoge ljepote i znamenitosti, ali i kulturnu baštinu koju nikako ne smijemo zaobići.

Nakon dana provedenog u prirodi, svaki posjetitelj voli se upoznati s domaćom gastronomijom, gdje mogu pojesti nešto autohtono, ali i prespavati u domaćem ambijentu, tako da brošura opisuje ličku gastronomiju, a poseban dio odvojen je za iznajmljivače u Perušiću.

Posebnu pažnju posvetili smo fotografijama da na što ljepši način vizualno približimo Perušić onima koji ga tek trebaju posjetiti.

T.Z./L. O.