Nova oprema za udbinski vrtić

Udbina

Najmlađi stanovnici  Udbine imaju razloga za radost. Završen je još jedan manji EU projekt iz Programa ruralnog razvoja unutar podmjere 19.2. koji je pokrenut temeljem lokalne razvojne strategija LAG-a Lika i njihovog natječaja iz 2019. Projekt je uključio nabavu raznovrsne opreme za dječji vrtić „Medo“ od namještaja, bijele tehnike, igračaka, interaktivnih ploča, prijenosna računala do multimedijske opreme. Isporučitelji opreme su bile tvrtke „Škrinjica“ d.o.o. iz Zagreba i „Opstanak“ d.o.o. iz Splita.


Za djecu su najzanimljivije pametne ploče, pametni stol te kocke koje im omogućuje zanimljive i uzbudljive interaktivne sadržaje. Budući da su informacijske i komunikacijske tehnologije danas sastavni dio života podrazumijeva se njihovo korištenje i u odgojno-obrazovnom procesu u predškolskoj dobi. Korištenje te tehnologije je postao standard u osnovno školskom obrazovanju. Uz postojeću klasičnu didaktičku opremu, koja je također obogaćena, nabavljeni i nova interaktivna oprema kako bi se nove generacije pripremile za školu i izazove u daljnjem odrastanju.

Nastavak ispod oglasa


U sklopu projekta čija je vrijednost 268.000 kuna održana je i edukacija odgajateljica u vrtiću u cilju osposobljavanja za korištenje nove opreme i postojećih edukativnih sadržaja. 

L. O.