GOSPIĆ-Problem parkirnih mjesta u Gospiću nije od jučer i svakim se danom nanovo intenzivira. Svjesni su toga svi sudionici ove priče: Policijska postaja Gospić. Grad Gospić i vozači. Ova se tema nekoliko puta našla na Vijeću za prevenciju. Struka je rekla svoje i putem medija ovih dana dolaze nove informacije vezane uz staru problematiku. Predsjednik Vijeća za prevenciju Ivan Biljan ističe kako ovaj problem izravno utječe i na kvalitetu života građana.

Ivan Biljan
Ivan Biljan

-Stoga planiramo provesti u djelo projekt uređenja prometa u užem središtu Gospića. Najkritičniji su dijelovi vezani uz ulice dr. Ante Starčevića, Senjskih žrtava, Frana Kurelca, Popa N. Mašića, Popa F. Biničkog, Mlinarske ulice, Eugena Kumičića itd. Problem se nametnuo prvenstveno zbog nedostatka parkirališnih mjesta, ali i tehničkim problemima na nekim od navedenih ulica. Projektom ćemo izgraditi nove parkirališne površine, urediti promet kroz jednosmjerne ulice, postaviti zaštitne ograde za pješake… Policija se od samog početka uključuje u ovaj projekt i njihova iskustva i savjeti su nam dragocjeni u određivanju prioriteta i načinu rješavanja ove problematike. Sigurnost svih sudionika u prometu nam je na prvom mjestu, ističe Ivan Biljan. Budući su pritužbe građana najčešće upućene Policiji zbog naplaćenih kazni za nepropisno parkiranje, načelnica Policijske postaje Gospić Višnja Borčić navodi kako se od najavljenih izmjena puno očekuje.

Višnja Borčić
Višnja Borčić

-Naravno da nam nije cilj naplatiti što više kazni za nepropisno parkiranje. Praksa je pokazala nedostatak parkirnih površina, ali to ne opravdava vozače da parkiraju svoje vozilo na zabranjenom mjestu i to po nekoliko sati. Stoga se i krenulo u ovaj projekt. Uvjerena sam da će građani prepoznati naš rad čiji je krajnji cilj povećati sigurnost u prometu, ali i povećavati svijest vozača o potrebi pridržavanja odredbi Zakona i Odluka Grada Gospića u vidu uređenja prometa, rekla nam je načelnica Višnja Borčić, koja također navodi kako će za implementaciju novog projekta trebati vrijeme za prilagodbu, pri čemu povećani stupanj sigurnosti svih sudionika u prometu nema alternativu.
M. S.