„Mraz je poharao Liku i ove godine ćemo imati puno manje voća. Zato se Župa Perušić i naše Pastoralno vijeće potrudilo da našim župljanima barem malo zasladimo svakodnevicu. Ovo dakako nema veze s predstojećim izborima“!

Rekao nam je ovo župnik vlč. Josip Štefančić tijekom podjele donacije 10 tona prvoklasnih jabuka. Ovo je samo nastavak mnogih donacija kojima Župa Perušić dariva svoje župljane. Jabuke su pristigle iz Zagreba, iz tvrtke „Gomolava“.

-Dobrotom mojega prijatelja Ante Plivelića danas smo u Perušiću podijelili 10 tona jabuka. Sajmeni je dan i jabuke su uzeli svi mještani, dio je namijenjen osnovnoj školi, dio Dječjem vrtiću, a jedan dio je preuzela Udruga Roma grada Gospića. Zadnji puta smo dovezli 6 tona jabuka koje su podijeljene u trenu. Zato su danas dovezene veće količine jer ne želimo da itko bude zakinut, rekao nam je vlč. Josip Štefančić. Župa Perušić i Pastoralno vijeće protekle su zime u više navrata dijelili mandarine i jabuke  svojim župljanima, ne gledajući pri tome jeli netko uzeo jednu, dvije ili više vreća. Voća je, baš kao i danas, bilo dovoljno za sve.

M.S.