Nova signalizacija za PP Grabovača

Ovih je dana u organizaciji Turističke zajednice Općine Perušić postavljena je nova tzv. smeđa signalizacija, odnosno obavijesne ploče za prirodnu znamenitost Pećinski park Grabovača. Budući da je riječ o turističkoj znamenitosti šireg značaja, a s ciljem poboljšanja vidljivosti ove atrakcije, ploče su postavljene na Baškim Oštarijama, u Gospiću, Širokoj kuli i Zalužnici kod Otočca.  Vodilo se računa o pokrivenosti svih važnih pristupnih prometnica kako bi se atrakcija učinila dostupnijom.  Projekt je bio prilično zahtjevan jer je putokazna infrastruktura postavljana uz prometnice u nadležnosti Hrvatskih cesta i Županijskih cesta, što je zahtijevalo izradu elaborata i potrebne tehničke dokumentacije.

Ujedno je izmijenjena dotrajala smeđa signalizacija na području Perušića, a u Otočcu, na kružnom toku prema izlazu Gospić postavljen je pano s atraktivnom fotografijom špilje Samograd i naznakom udaljenosti. Nakana je posjetitelje Gacke doline, čija je brojka svake godine u porastu , uputiti da istraže špiljski svijet udaljen svega 30-ak kilometara.

Nastavak ispod oglasa

Realizacija je ovo jednog dijela plana aktivnosti oko obilježavanja važnih turističkih lokaliteta, isto se nastavlja i iduće godine u skladu s financijskim mogućnostima.

L.O.