GOSPIĆ- U svojem zadnjem intervjuu gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić istaknuo je nekoliko respektabilnih projekata koji će se realizirati u 2015. godini, a imat će za cilj znatno povećavanje kvalitete života građana. Uz novu zgradu POS-a, puštanja u rad pročistača otpadnih voda i nastavak sanacije odlagališta otpada Rakitovac, nova Gradska tržnica jedan je od najzahtjevnijih projekata koji Grad Gospić namjerava uskoro realizirati. Zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan nam je u razgovoru istaknuo nekoliko važnih detalja ovoga projekta.

zamjenik gradonačelinka Ivan Biljan
zamjenik gradonačelinka Ivan Biljan

-Izgradnjom nove tržnice na prostoru dosadašnje uredit će se natkriveni i zatvoreni prostori, uz sve popratne objekte potrebne jednom ovakvom sadržaju. Intencija je vratiti na tržnicu što više OPG-a, odnosno omogućiti našim poljoprivrednicima plasman proizvoda. Naš LAG je već pokrenuo projekt seoske tržnice i tu odličnu ideju valja proširiti i naći joj mjesto upravo na novoj tržnici. Ovaj projekt stajao bi oko 5 milijuna kuna, a s tržnisom bi upravljalo poduzeće „Komunalac“. Novu tržnicu smatramo jednim od najvećih i najznačajnijih projekata za ovu godinu i ona će, uz zavidne standarde koje će imati, uvelike vratiti domaće proizvode u središte zanimanja, odakle su ih na neki način „potjerali“ veliki super-marketi i štandovi robe loše kvalitete, rekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.
Kako smo čuli realizacija nove tržnice odvija se u suradnji s poduzećem „Komunalaca“ koje će do konca ove godine gospodariti s ovim novim resursom površine 3 216 m2. Direktor Komunalca Mile Devčić smatra da će novi sadržaji biti način oživljavanja proizvodnje u seoskim domaćinstvima jer je uslijed promjene zakona broj OPG-a i poduzetnika koji imaju ugovore za prodajna mjesta sadašnje tržnice sa preko 200, danas spao na 61 štand. Na tržnici će izgraditi dva sanitarna čvora, uredit će se okolne prometnice i ugraditi sva ostala infrastruktura.
H. J.