-
-

     KORENICA-Općina Plitvička jezera započela je s rekonstrukcijom nogostupa uz državnu cestu D-1 i nastavila s asfaltiranjem gradskih ulica u Korenici.  Načelnik općine Boris Luketić naveo je još neke pojedinosti vezane uz trenutne radove.

Načelnik Luketić
Načelnik Luketić

-Budući je naša općina ušla u investicije za komunalnu infrastrukturu. Jedna od zapaženijih investicija bit će izgradnja nogostupa uz glavnu cestu D1. U ovaj ćemo projekt uložiti oko 650 tisuća kuna. Izgradit će se i rotor u središtu Korenice koji će doprinijeti sigurnosti prometa, odnosno smanjenju brzine kretanja vozila. Osim toga, ovaj će objekt svakako uljepšati izgled središta mjesta. Program asfaltiranja nerazvrstanih ulica je gotovo završen, a riječ je o 30 ulica za koje je Općina izdvojila 2 milijuna kuna. Izvođač radova je poduzeće „Ceste“ iz Karlovca. Promet je od središta Korenice prema Borju ovih dana ponešto otežan zbog postavljanja novih vodovodnih cijevi i istodobne ugradnje cijevi za kanalizacijski sustav. Što se vodovoda tiče riječ je o završnoj fazi projekta duljine oko 20 km, sve do Bjelopolja. Financiraju ga Hrvatske vode i Općina Plitvička jezera u omjeru 80:20 %, u  ukupnom iznosu od 6.7 milijuna kuna. S radovima se zapravo odmah nastavlja jer kreće dionica izgradnje vodovoda prema naselju Rudanovac. Na ovaj ćemo način kvalitetno riješiti  vodo opskrbu Korenice i okolnih naselja, što nam je zadnjih godina bio veliki problem, rekao nam je načelnik Općine Plitvička jezera Boris Luketić.

     Ulaganjem u infrastrukturu, posebice u vodo opskrbni sustav, trebale bi nestati slike kada su vatrogasne i komunalne cisterne prije nekoliko godina tjednima razvozile pitku vodu po okolnim selima. Osim u nedovoljno bogatim crpilištima, problem je bio stari i dotrajali vodovodni sustav s velikim gubicima vode.

M. S.