Nova ulaganja u ličko-senjsko zdravstvo

U prostorijama Ličko-senjske županije potpisani su danas Ugovori o izvođenju radova  u sklopu projekta: „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini u Ličko-senjskoj županiji“. Ugovore su potpisali  župan Ernest Petry i direktor tvrtke Slunj GZPP Josip Vuković.

Govoreći o novim projektima župan Petry se zahvalio svima koji su svojim angažmanom pomogli da dođe do potpisivanja ovih ugovora.

Nastavak ispod oglasa

-Ovi su Ugovori važni jer će pomoći uređenju prostora primarne zdravstvene zaštite i lakšem pristupu našim sugrađanima Domovima zdravlja Otočac, Korenica i ambulanti  Donji Lapac. Riječ je o bespovratnim sredstvima i projektima koji će svakako poboljšati kvalitetu života mještana u tim sredinama, zaključio je župan Petry.

Josip Vuković, direktor tvrtke Slunj GZPP predstavio je ovom prigodom poduzeće koje već uspješno radi dugi niz godina, a također se dokazalo na realizaciji nekoliko projekata u Ličko-senjskoj županiji.

Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova proveden je postupak javne nabave infrastrukturnih radova te su i sklopljeni ugovori, o čemu je više rekla pročelnica za Odjela za društvene djeklatnosti Valentina Zdunić

– U pitanju su  infrastrukturni radovi i nastavak ovog dijela suradnje Ličko-senjska županije, župana  i zamjeniea. Svi odjeli pri ovome stoje vam na raspolaganju. Danas su sklopljena dva ugovora, za Dom zdravlja Otočac njegova je vrijednost 976 766, 88 kuna s PDV-om. To će biti unutarnji radovi, kao i radovi na dijelovimna eksterijera. Drugi ugovor vezan je uz Dom zdravlja Korenica i ambulantu Donji Lapac i iznosi  49 625 kuna s kojima će se financirati izgradnja pristupnih rampi za osobe sa smanjenom pokretljivost, rekla je pročelnica Zdunić.

L.O.