Za Dan državnosti RH Grad Novalja dobila je novi sportski sadržaj. Riječ je o igralištu za odbojku na pijesku, izgrađenom po projektu „Centar odbojke na pijesku Vrtić“. Projekt je  sufinanciranom od strane Ministarstva turizma i sporta temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini, a sve u skladu s Javim pozivom za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini od dana 31. prosinca 2019. godine.

Za ovaj projekt Ministarstvo turizma i sporta izdvojilo  sredstva u iznosu od 520.007,33 kn. Na ovaj način će se znatno unaprijediti postojeća sportska infrastruktura na području grada Novalje, ali i pospješiti razvijanje sportske kulture kod cjelokupne populacije. Uređeni teren za odbojku na pijesku sastoji se od samih terena, ograđenih ogradom visine 3m, pripadajućih tribina i sanitarija te pristupnih puteva, rampi i prostora za stolni tenis.

U Novalji ističu kako se izgradnjom „Centra odbojke na pijesku Vrtić“ dopunjuje ponuda sportskih objekata na području Grada i osigurava prostor za rekreaciju lokalnog stanovništva, s naglaskom na djecu i mlade. Osim toga Grad Novalja dobiva svoje mjesto na karti turnira Hrvatske u odbojci na pijesku čime se međusobno povezuju i nadopunjuju dva sektora, turizam i sport.

L.O.