Novalja nadomak turističkih rekorda

Ovogodišnji turistički „boom“ u Ličko-senjskoj županiji posebno se povoljno odrazio u Novalji i NP Plitvička jezera, dvjema destinacije od ranije omiljenim među turistima. Direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran Rizner dala nam je glavne pokazatelje ove doista uspješne turističke sezone.

-U Novalji i Staroj Novalji trenutno boravi oko 21 tisuća gostiju i u tu brojku se ubrajaju samo gosti u registriranom, odnosno komercijalnom smještaju. Ova je bilanca za 26 posto veća nego li lani i čini oko 85 posto od rekordne 2019. godine. Na ovom području mnogi građani koji inače žive izvan Novalje imaju kuće za odmor, uredno plaćaju boravišne pristojbe, ali ih ne možemo svrstavati u kategoriju gostiju. Njih je oko 4 000, rekla nam je direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

Nastavak ispod oglasa

Ovom turističkom raju svakako u prilog idu podaci po kojima na ovom području već dulje vrijeme nema turista niti mještana pozitivnih na COVID-19. Ovome svakako pridonose i vrlo rigorozne mjere učestalih testiranja posjetitelja u svim klubovima na Zrću i Novalji. Doznajemo da, osim noćnih klubova, popularna plaža Zrće nema smještajnih kapaciteta pa se njihovi gosti odmaraju u smještajnim kapacitetima Novalje i Kolana.

L. O.