NOVALJA – Povodom Dana Grada Novalje, u hotelu Liburnija održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Novalje. Sjednici su prisustvovali i brojni gosti – zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić, saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Ličko-senjski Milan Kolić, počasni konzul RH u Mariboru prof. dr. Šime Ivanjko, načelnik PU Ličko-senjske Ante Podnar, gradonačelnici i načelnici prijateljskih gradova i općina, svećenici, državni dužnosnici i brojni drugi.

Pozdravne govore održali su predsjednik Gradskog vijeća Novalje Ljubomir Kurilić i gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Gradonačelnik je pozdravio sve prisutne te nabrojio najznačajnije projekte koje je Grad Novalja napravio odnosno pokrenuo u proteklih godinu dana te najavio nove.

Pozdravne govoreo održali su i Zdenko Antešić, dr. Darko Milinović i Milan Kolić.

Na svečanoj sjednici upriličeno je i potpisivanje povelje prijateljstva između Grada Novalje i Općine Bairisch Kölldorf. Povelju su potpisali gradonačelnik Ante Dabo i načelnik Franz Schleich.

Tradicionalno, dodijeljene su i godišnje nagrade zaslužnim građanima.
Vatrogasci Goran Podunavac i Mateo Tamarut dobili su Zahvalnicu Grada Novalje za iskazanu hrabrost u spašavanju ljudi i imovine.
Ronilački klub Dupin dobio je Zahvalnicu Grada Novalje za poticanje i sudjelovanje u ekološkim akcijama.
Ante Dabo dobio je godišnju nagradu Grada Novalje za sudjelovanje na državnom natjecanju iz tehničke kulture – fotografija
Sestre Marija i Ana Škunca dobile su godišnju nagradu Grada Novalje za postignute rezultate na državnom i međunarodnom natjecanju u sportu.
Toni Borović dobio je plaketu Grada Novalje za osobiti doprinos na unapređenju i promicanju lovstva na području Grada Novalje.
Ivan Dabo Zane dobio je nagradu Grada Novalje za životno djelo za izuzetan doprinos društvenom razvoju Novalje te osnivanju i djelovanju u SRD ’’LUC’’.

M.Š./Grad Novalja