Iz Grada Novalje izvijestili su građane da će u noći s 28.07.2020/ 29.07.2020. godine započeti s provođenjem obvezatne preventivne adulticidne dezinsekcije na području Grada Novalja.

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV METODOM hladnog zamagljivanja sa vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

“Za provedbu radova koristiti će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalje u 2020. godini.

Kako bi se zadane mjere provele uspješno potrebna je suradnja svih stanovnika Grada Novalje, te pridržavanje sljedećih mjera:
– odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta,
– obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama),
– u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin”, priopćeno je iz Grada Novalje.

L.O./GN