Iz Grada Novalje izvijestili su građane da će 19.07.2019./20.07.2019. godine započeti s provođenjem obvezatne preventivne adulticidne dezinsekcije na području Grada Novalja. Ista će se provoditi i sljedeći dan u noći 20.07.2019./21.07.2019. godine. 

Mjere adulticidne dezinsekcije će se provoditi prizemnom ULV METODOM hladnog zamagljivanja s vozila koje se sporo kreće i ima rotacijsko svjetlo.

Za provedbu radova koristit će se isključivo pripravci proizvođača koji su registrirani za ovu namjenu te posjeduju rješenja Ministarstva zdravstva i ostale potrebne dozvole za primjenu u Republici Hrvatskoj. Svi pripravci će se primjenjivati sukladno uputama proizvođača, pravilima struke te prema preporukama Programa mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje Grada Novalja u 2019. godini. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju za sljedeći povoljniji termin.
Kako bi se zadane mjere uspješno provele potrebna je suradnje svih stanovnika Grada Novalje te pridržavanje sljedećih mjera:
-odstraniti svu stajaću vodu iz svojih dvorišta,
-treba obavijestiti pčelare o provođenju adulticidne dezinsekcije (bilo bi poželjno da pčelari drže svoje pčele zatvorene u košnicama),
-u terminu adulticidne dezinsekcije savjetuje se pojačan oprez u prometu.

L.O./GN