Novaljski kamp Straško najbolji veliki kamp u Dalmaciji

Foto: Kamp Straško

Slovenski kamping web portal Avtokampi.si i ove je godine organizirao izbor najboljeg kampa u Hrvatskoj i Sloveniji – Naj kamp Adria. Radi se o izboru u kojem brojni kampisti tijekom cijele godine glasaju za najbolje kampove, a ove se godine izbor odvija već po deveti put.

Dodjela nagrada održala se u okviru 13. Hrvatskog kamping kongresa u Termama Sveti Martin. Na kongresu su prisustvovali brojni vlasnici i upravitelji hrvatskih kampova te predavači i partneri iz Njemačke, Slovenije, Italije, Nizozemske i Poljske, javlja portal HRTurizam.

Nastavak ispod oglasa

Glavni urednik kamping portala Klemen Hren u pozdravnom govoru istaknuo kako je ovogodišnja kamping sezona u Hrvatskoj unatoč zbog vremena lošem svibnju još uvijek uspješna. Do kraja devetog mjeseca zabilježeno je za skoro 1% manje noćenja, no sa slovenskog tržišta to još uvijek znači gotovo pola milijuna dolazaka samo u kampove te 2,9 milijuna noćenja.

Među većim kampovima u Dalmaciji je prvo mjesto osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu gdje gosti mogu uživati u velikim sjenčanim parcelama, bazenima, lijepj plaži i odličnoj animaciji. Druga nagrada ide u kamp Kozarica u Pakoštanima, a treća u kamp Šimune. Nagrada za najbolji mali dalmatinski kamp ide u kamp Slanica na Murteru. Drugo mjesto pripalo je kampu Navis iz Novalje, a treće kampu Rožac sa otoka Čiova.

L.O./AK