Nove akcije u PP Grabovača

Prvi dani mjeseca rujna donijeli su i nastavak akcija koje Pećinski park Grabovača  organizira bez prestanka. Krenula je provedba građanske akcije „Učionica na otvorenom-malo jezero kao primjer vodenog ekosustava“. Akciju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz natječaj „Naš doprinos zajednici“. Cilj akcije je poraditi na edukaciji učenika, posjetitelja i lokalnog stanovništva koji s vodenim staništima svakodnevno dolaze u kontakt, a čija je suradnja nužno potrebna za zaštitu i očuvanje vrlo vrijednog dijela prirodne  baštine.

U prvih nekoliko dana uz pomoć volontera krenulo se s izgradnjom labirinta čija je svrha poticanje dječje zaigranosti a labirint se gradi u razgranatoj formi za koju je potrebna snalažljivost i orijentacija kako bi se pronašao izlaz.  Osim toga pripremljeni su i temelji za izgradnju malog jezera koje će služiti kao poligon za edukaciju o vodenim ekosustavima.

Nastavak ispod oglasa

PP Grabovača pozvao je  sve zainteresirane građane-volontere da im se pridruže u akciji izgradnje i uređenja malog jezera 11. i 12. rujna i 3., 4. i 5. listopada u Pećinskom parku Grabovača u vremenu od 9 do 14 sati. Okupljanje  zainteresiranih je kod suvenirnice (info pulta).

PP/L. O.