Nove edukacije u organizaciji GSS-a

U prostorijama HGSS Stanice Gospić održana je danas prva mentorska radionica u okviru aktivnosti projekta „Tesla za društveno korisno učenje“. Studenti prometnog smjera Veleučilišta „Nikola Tesla“ u Gospiću, pod mentorstvom profesora mr. sc. Josipa Burazer-Paveškovića su dobili priliku upoznati rad HGSS-a, posebice u smislu izrade sigurnosnih karata te sustava koji HGSS koristi u izradi.

Uvodnu radionicu izrade sigurnosnih karata vodio je dr.sc. Nikola Šimunić prezentirajući alate i nova znanja koje će studenti usvojiti kroz mentorski program koji će se provoditi sljedeća tri semestra u prostorijama HGSS-a Stanice Gospić, a sve u dobrom duhu stvarne implementacije Društveno korisnog učenja na konkretnom primjeru u ovom slučaju izrade sigurnosne karte južnog Velebita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt „Tesla za društveno korisno učenje“ kojeg u partnerstvu provode LAG LIKA, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Hrvatska Gorska Služba Spašavanja Stanica Gospić sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Prioritetna os 4.: Dobro upravljanje te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge. Projekt se provodi tijekom dvije godine a ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 698.684,29 kn.

GSS/L. O.