Simbolično, 14.05. 2015. godine, na rođendan prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana GO HDZ-a Otočac uselila je u nove prostorije, od kud će u buduće djelovati sa programskim aktivnostima u cilju sveopćeg boljitka za Grad Otočac.
Predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić kazao je da HDZ u Gradu Otočcu djeluje kao oporba, no nakon svih dosadašnjih dobivenih izbora kako U Otočcu tako i za sva ostala tijela, od Mjesnih odbora, do EU parlamenta i predsjedničkih izbora ostvareni su dobri rezultati.
„Malo smo sa aktivnostima i prostorom jedno vrijeme oskudijevali, tako da smo sa novim prostorijama osigurali uvijete za kvalitetan rad i za provođenje daljnjih poslova kako za parlamentarne izbore tako i za aktivnosti oko svih onih događanja gdje mislimo da bi dinamika oko nekih stvari trebala biti puno veća. Interes nam je da kao stranka koja je godinama vladala u Gradu Otočcu, građanima ponudi nove ideje za razvoj Otočca ali i za vraćanje pojedinih institucija koje su otišle iz ovog Grada. Želimo surađivati, na dobrobit građana Otočca sa svim građanima i sa svim političkim strankama, kao i sa aktualnom gradskom vlasti. U interesu Otočca sa određenim temama želimo pokrenuti suradnju ali dati i neke inicijative za koje smatramo da su za Otočac od iznimnog značaja“ – kazao je Predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić.
Dodao je, da je on pokrenuo inicijativu da se napravi i postavi bista prvog predsjednika HDZ Otočca i Like Dražena Bobinca, što do sada nije učinjeno, no da se nada da će se njegova ideja uskoro ostvariti. Isto tako, dodao je, da će pokrenuti i inicijativu za postavljanjem biste dr. Franje Tuđmana, jer u najmanju ruku neobično je i neprihvatljivo da u prigodi obilježavanja rođenja dr. Franje Tuđmana nismo imali gdje položiti cvijeće i zapaliti svijeće. S ovom idejom krenut ćemo prema gradskoj vlasti, da nam omoguće dobivanje prostora a onda idemo sa skupljanjem financijskih sredstava od svih naših članova. GO HDZ-a Otočca imala je prostorije prije godinu i pol dana na drugoj adresi, no kako nismo imali sredstava za financiranje tog prostora, kroz tu godinu i pol dana djelovali smo u drugom prostoru, a od četvrtka smo u ovim novim prostorijama, u ul. Bartola Kašića 3a, za što smo sklopili ugovor o najmu prostora i prostorije stranke svaki dan bit će otvorene za naše članove i građane. Potpisivanje ugovora, odnosno uzimanje u najam prostorija odobrio je Županijski odbor HDZ-a i Središnjica naše stranke. Uređenje prostorija još nije u potpunost završeno, predstoji uređenje i opremanje sa još nekoliko detalja. Samo tijekom jučerašnjeg dana kroz ove nove prostore prošlo je 50-tak ljudi, ljude raduje što smo izvjesili stranačku zastavu i što smo smješteni u centru grada, kazao je predsjednik GO HDZ-a Otočca Branislav Šutić.
Dražen Prša