Ilustracija

U protekla 24 sata (17./18. siječnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, dvije prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira, dragovoljna predaja oružja i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva.

U razdoblju od 12. do 17. siječnja u Kaluđerovcu, Općina Perušić, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 71-godišnjaka iz Zagreba, iz koje je otuđio razni alat.

Jučer u Gospiću, nepoznati počinitelj iskoristio je odsutnost vlasnika i provalio u  obiteljsku kuću u vlasništvu 53-godišnjaka iz Gospića, iz koje je otuđio novac.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Jučer su policijski službenici Postaje granične policije Korenica u Udbini, tijekom redovne kontrole i nadzora cestovnog prometa zaustavili osobno vozilo gospićke registracijske oznake, kojim je upravljao 59-godišnjak iz Udbine.

S obzirom da je odavao znakove alkoholiziranosti on je alkotestiran, te mu je očitana koncentracija od 1.50 g/kg, te je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dragovoljna predaja oružja i pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva

U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana je jedna dragovoljna predaja oružja i jedan pronalazak minskoeksplozivnog sredstva:

– u Senju je građanin dragovoljno predao pištolj s dva pripadajuća okvira i 15 komada streljiva call. 7.65 mm,

– u Gospiću u grmlju, pronađen je kontejner za prenošenje ručnog raketnog bacača Ose u kojem se nalazio metak za bestrzajni top.

L.O./PULS